3 simpele tips om minder plastic te verbruiken

3 simpele tips om minder plastic te verbruiken

Elke minuut komt er 1 volledige vrachtwagen plastic terecht in onze oceanen. Met dat in het achterhoofd besloot ik een korte blogpost te maken over wat wij kunnen doen om het plastic afval op deze wereld in te perken. Ligt de verantwoordelijkheid hiervoor volledig bij ons, als consument. Nee, absoluut niet. Maar door onze plastic consumptie te beperken kunnen we wel een krachtig signaal geven aan de industrie. Hier volgen 3 simpele dingen die jij kan doen om de plastic afvalberg weer een stukje kleiner te maken!

Kraantjeswater

Vervang flessenwater door kraantjeswater. Je spaart hier niet alleen geld mee uit, maar vermijdt ook nog eens een berg plastic afval.

Neem je eigen drinkbus, herbruikbaar rietje,... mee

Niets smaakt beter dan je favoriete Starbuck's koffie 's morgens vroeg. Maar waarom neem je niet je eigen koffiebeker mee in plaats van telkens een wegwerpbeker te gebruiken?

Herbruikbare tas voor boodschappen

Ik doe het zelf al jaren, een grote herbruikbare tas meenemen telkens ik naar de supermarkt ga. Het bespaart je de aankoop van wegwerp zakjes en je helpt er het milieu ook nog eens mee. Win-win, right?

Zoals je ziet zijn deze tips heel makkelijk toe te passen in het dagelijkse leven. Je kan altijd nog verder gaan in je strijd tegen plastic, en proberen om alle vormen van plastic afval te vermijden. Maar met deze 3 kleine aanpassingen draag je ook al je steentje bij.

 

 


1 comment

  • Em

    Hallo, ik sta helemaal achter jullie boodschap, alleen vraag ik me af waarom jullie dan plastic hoesjes verkopen voor gsm’s… Er bestaan ondertussen zelfs al bio-afbreekbare hoesjes, misschien is dat een beter idee? Ook is me niet helemaal duidelijk waar de t-shirts worden geproduceerd: biokatoen, fairtrade etc? Katoen verbruikt ongelooflijk veel water, er zijn ecologischere stoffen… I know, het is niet makkelijk om consequent te zijn. Maar als je dergelijke acties doet, dan moet je net aantonen dat dit wel kan, anders lijkt het alsof jullie meesurfen op een trend en daar winst uit proberen te slaan, wat volgens mij niet jullie doel is :) Veel succes alvast!

Leave a comment