Let's go vegan: Kokoscurry met kikkererwten

Let's go vegan -

Let's go vegan: Kokoscurry met kikkererwten

Mijn vorige blogpost was een betoog om de echte schuldigen van de opwarming van onze aarde tot de orde te roepen. Naast de veranderingen die bedrijven moeten doorvoeren kunnen we ook zélf iets doen om ons klimaat te redden. Een goede manier om onze ecologische voetafdruk weer een beetje kleiner te maken is het schrappen van vlees uit ons dieet.

Ben ik zelf volledig vegan? Nee, en ik vind ook dat dat niet hoeft. Af en toe eens een dag zonder vlees inlassen is al een heel mooi begin. Vandaar dat ik 'Let's go vegan' start: een reeks blogposts waar in telkens een lekker veganistisch receptje met jullie deel. Om te bewijzen dat een gerecht zonder vlees of andere dierlijke producten ook smakelijk kan zijn! Vandaag op het menu: een indische curry.

Kokoscurry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten

Ingrediënten

  • 4 el. kokosolie (of een andere plantaardige olie naar keuze)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 zoete aardappel
  • 1 blik (400 ml) kikkererwten
  • 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g spinazie 
  • kruiden: 1 el. komijnzaadjes, 4 el gember, 1 el. kurkuma, 1 el. koriander en 1/4 el. chili peper vlokken (je kan de kruiden ook vervangen door een zakje indische kruidenmix uit de winkel)
  • peper & zout
  • basmati rijst/quinoa/... om het gerecht mee op te dienen.

 

Bereiding (+/- 50 min)

  1. Start met de voorbereiding van je ingrediënten: Schil de zoete aardappel en snij vervolgens in blokjes (grootte naar keuze, let wel: hoe groter de blokjes, hoe langer je curry moet koken). Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Pel de ui en snij hem vervolgens in kleine stukjes. Pel de look en snij de teentjes in kleine stukjes.

  2. Verhit de (kokos)olie in een diepe pan op een middelhoog vuur en voeg de ui toe, roer tot de ui glazig is. 

  3. Voeg de kruiden en de look toe en blijf roeren gedurden een paar minuten.

  4. Voeg de zoete aardappel, kikkererwten, het blik tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Roer goed om en laat pruttelen op een middelhoog vuur gedurende 25-30 min. Prik af en toe in een stukje aardappel, als deze zacht aanvoelt is de curry gaar.

    Start tijdens deze stap ook met de bereiding van je rijst/quinoa/... zodat deze op hetzelfde moment klaar is als de curry.

  5. Voeg als laatste de spinazie toe en roer om. Laat nog 1 minuut op het vuur staan. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  6. Dien de curry op met rijst of quinoa.

Smakelijk!

 

 

 

bron

 


Leave a comment